لزوم پرداختن به اقتباس از آثار ادبی و تاریخی در ایران بر کسی پوشیده نیست. آثار ادبی و تاریخی، آثاری هستند که کمتر مورد توجه قرار گرفتند و هنگامی نیز که مورد توجه واقع شدند و ازآنان فیلمی ساخته شد، آثار با ارزشی شکل گرفت. یکی از این آثار، کتاب گرانبهای جوینی تاریخ جهانگشاست، در این نوشتار تلاش شده است که یکی از وقایع تاریخی این کتاب یعنی ذکر استخلاص فناکت و خجند و احوال تمیور ملک به عنوان اثری که واجد شرایط اقتباس است، مورد بررسی قرار گیرد. این داستان با وجود روایت بسیار قوی و متعدد و ساختار منظم، شخصیتهای بسیار- مانند تیمور ملک که ابرقهرمان است و شخصیت ضدقهرمان و شخصیتهای فرعی- ، کشمکشهای خوب و تعلیقهای جذاب توانایی تبدیل شدن به یک فیلم خوب حادثهای را دارد.
زارع, میثم. (1396). وجوه نمایشی داستان استخلاص فناکت و خجند و احوال تیمور ملک از کتاب "تاریخ جهانگشای جوینی". مجله ادبیات نمایشی و هنرهای تجسمی, 2(5), 47-58.
MLA
میثم زارع. "وجوه نمایشی داستان استخلاص فناکت و خجند و احوال تیمور ملک از کتاب "تاریخ جهانگشای جوینی"", مجله ادبیات نمایشی و هنرهای تجسمی, 2, 5, 1396, 47-58.
HARVARD
زارع, میثم. (1396). 'وجوه نمایشی داستان استخلاص فناکت و خجند و احوال تیمور ملک از کتاب "تاریخ جهانگشای جوینی"', مجله ادبیات نمایشی و هنرهای تجسمی, 2(5), pp. 47-58.
VANCOUVER
زارع, میثم. وجوه نمایشی داستان استخلاص فناکت و خجند و احوال تیمور ملک از کتاب "تاریخ جهانگشای جوینی". مجله ادبیات نمایشی و هنرهای تجسمی, 1396; 2(5): 47-58.